Hjelp til Tyrkia

Jordskjelvtragedien i Tyrkia og Syria – KC Oslo har bevilget NOK 20 000.

På klubbmøte 09.02.2023 behandlet KC Oslo spørsmål om støtte til Tyrkia ifm. jordskjelvene der. Det ble da enstemmig vedtatt å bevilge NOK 10 000.
Kiwanis Club Oslo har gitt ytterligere 10 000 kr. I alt har dermed klubben nå gitt 20 000 kr til jordskjelvrammede i Tyrkia.

 

KC Oslos medlem Mari Mosand dro 11.02.2023 på privat reise ned til Alanya i Tyrkia. Dette er en reise som hun har bestemt og bestilt for en stund siden. Mari er relativt ofte i Tyrkia.

Turen denne gangen blir naturlig nok svært forskjellig fra tidligere turer og opphold. Bl.a. har hun med seg ca. 40 kg. brukte klær i bagasjen samt NOK 10 000 på konto fra KC Oslo som hun skal bruke til å kjøpe inn nødvendighetsartikler som såpe, tannkrem, tannbørster, bleier, strømper, undertøy osv. Befolkningen som ble rammet av jordskjelvene, fikk ikke med seg mere enn det de gikk og sto i da de flyktet fra hjemmene jordskjelvnatten. De fleste kom seg ut i bare pysjamasene.

Sammen med to venninner, den ene er tyrkisk, skal Mari Mosand dele ut direkte til kriserammede som nå kommer til Alanya-området fra jordskjelvområdet, klærne hun hadde med og tingene de kjøper inn for pengene fra KC Oslo. Dette skjer på sesongstengte hotell som har blitt åpnet for å hjelpe disse menneskene.

Flott innsats av de tre damene!

Tekst: Helge Bagøien, KC Oslo
Foto: Mari Mosand, KC Oslo