Kiwanis festkonsert i Horten

Representanter fra KC Oslo på «Kiwanis Festkonsert»

Fredag 18. november 2022 arrangerte de tre Kiwanisklubbene i Horten og Åsgårdstrand nok en gang Kiwanis Festkonsert.
Konserten er en gave fra klubbene til eldre, uføre og utviklings-hemmede i lokalområdet samt ledsagere og familie. Den fant sted i storsalen i Bakkenteigen kulturhus på Universitetet i Horten.

 

De 450 sitteplassene i salen var bra fylt opp av et meget forventningsfullt publikum. Blant disse var det en del lokale Kiwanianere, men også noen Kiwanianere fra distriktet rundt. Årets guvernør var til stede sammen med sin kone. KC Oslo var nok en gang representert, nå med fem medlemmer.

Kongelige Norske Marines musikkorps startet opp konserten med å spille Kiwanishymnen. Den var i en litt «ny», men flott innpakning.

Konsertens konferansier var en yngre dame fra Horten – Marte Amalie Johnsrud Kaardahl. Hun satte virkelig standarden for kvelden med sitt smittende humør og elegante behandling av konferansierrollen. Det ble nesten som et lite teaterstykke i seg selv! Sjelden man opplever en så levende, fantasifull og engasjert konferansier.

Ingunn Korsgård Hagen som var kveldens dirigent, ledet korpset trygt og godt gjennom hele programmet. Tross sin unge alder var dette en sikker dirigent som allerede har opparbeidet en god del erfaring.

 

Det er alltid herlig å høre marinemusikken spille. Korpset består av dyktige og profesjonelle musikere som også denne gang ledet oss gjennom et helt eventyr av herlig musikk. Fra Baccanale via Fra Hary Janos suite hvor konferansieren fikk vist sitt skuespillertalent og til Leroy Andersons klassiker The Typewriter med flotiljemester Jon Klavenæs fra korpset som solist på en virkelig gammel skrivemaskin. På slutten av nummeret byttet han imidlertid ut denne med mobiltelefonen og klimpret gladelig på den! En ekstra attraksjon var det da korpset spilte fortløpende ca. 50 bruddstykker av ulike melodier på ca. 6 ½ minutter!

Konsertkvelden ble avrundet nesten i tråd med godt engelsk konsertmønster – flaggvifting, mens velkjente engelske sanger ble sunget.

Tusen takk for at vi fikk anledning til å overvære denne flotte konserten på Bakkenteigen. All ære både til musikerne, dirigenten, konferansieren og ikke minst de tre arrangørklubbene! Kjente vi var stolte på vegne av Kiwanis.

Helge Bagøien

Visepresident KC Oslo