KC Oslo på Fornebudagen 11.juni 2022

Kiwanis på Norges gamle hovedflyplassområde – Fornebu!

Tekst: Helge Bagøien. Foto: Øistein Klemp og Stig Bjorstad.

Lørdag 11.06.2022 var det igjen Fornebudag ute på Fornebulandet med full aktivitet i og rundt det store kjøpesentret Fornebu S. Fornebudagene strekker seg over en liten uke (tirsdag til søndag). Tidligere år har det vært over 16 000 mennesker innom arrangementene. Lørdagen markerer høydepunktet i Fornebudagene som er en årlig markering og feiring av livet på Fornebu. Her fremmes da mangfoldet av Fornebus natur, kunst og kulturliv, organisasjonsliv og næringsliv.

Kiwanis Club Oslo fikk i år gleden av å delta på lørdagens arrangementer pga. klubbens kontakt med et styremedlem i Norske Redningshunder som også er medlem i arrangements-komiteen for Fornebudagene.

Klubben fikk plass på torvet utenfor kjøpesentret sammen med ca. 40 andre forskjellige organisasjoner samt næringsdrivende. Alle vi hadde fått tildelt bestemte plasser for egne telt eller telt lånt ut av Bærum kommune. KC Oslo delte et lånt telt på 18 m2 med Norske Redningshunder og en organisasjon til. Teltet fikk vi satt opp i 08-tiden med hjelp fra bl.a. ansvarlig arrangør!

Selve Fornebudagen startet offisielt kl. 10.00. Da ble strøm til vaffeljernet vårt slått på, og vaffelpressen satt i gang! Etterspørselen var upåklagelig helt fra starten. Til tider kø for å få kjøpt!

I likhet med da klubben var med på Bygdøy allè dagene før Pandemien hadde vi også nå engasjert en «Ballonggutt».

Han blåste opp ballonger og formet disse som f.eks. dyr, blomster, sverd og hjelmer etter ønsker fra barna! Barna fikk de gratis. Hele tiden mens han holdt på (ca. 2 timer) var det konstant kø på minst 20 meter av forventningsfulle barn med foreldre.

En annen av våre aktiviteter som også var populær, var spikerslag i stubbe. Her var det om å gjøre å slå en stor spiker helt ned i stubben på færrest mulige slag. I løpet av formiddagen hadde vi tre delkonkurranser og vinnerne av disse gikk til finalen. Premiene var bl.a. Flaxlodd og Kiwanis handlepose.

Dessverre var ikke «Værgudene» hverken med oss eller arrangørene denne dagen. I 13-tiden begynte det så smått å blåse litt. Vi fikk da beskjed fra arrangøren om å pakke ned teltene med en gang for det var meldt vind på 18 m./sek. dvs. sterk kuling! Det var meget synd for nå var publikumstilstrømningen på topp!

Vi hadde bare så vidt fått tatt ned teltet og pakket sakene våre, så kom også regnet. Da ble torvet raskt relativt folketomt både for deltakere og publikum. Resultatet var nok noen tusen færre publikummere denne lørdagen enn tilsvarende lørdager tidligere år. Aktivitet-ene på tovet skulle egentlig ha holdt på til i 18-tiden.

Summa samariuma var det allikevel en trivelig dag med masse fornøyde mennesker som var innom vår stand og ble kjent med Kiwanis for første gang. Vi fikk også forsterket kontakten vår med Redningshundene. Dessuten ble det solgt noen dukkepins, delt ut info om Kiwanis, avholdt en liten spørre-konkurranse om Kiwanis og delt ut en del Kiwanis reklamemateriell.