Klubbene i Vikens felles juleprosjekt

Klubbene i divisjon Viken gjennomførte også i 2021 et felles juleprosjekt.

Klubbene i Viken hadde sist jul et juleprosjekt i likhet med julen 2020 til tross for at antallet klubber har blitt redusert fra fire til to. Prosjekt- og innsatsvilje var imidlertid minst like stor nå som forrige gang. De to klubbene bevilget til sammen 35 000 kr til «matkort»mm til vanskeligstilte familier. KC Oslo delte i tillegg ut ca. 225 «Olabukser» til vanskeligstilte gjennom Frelsesarmeen i Bærum og Fattighuset i Oslo.
Helge Bagøien

KC Oslo:

225 nye olabukser til fattighuset og for 10 000 kroner i matkort til vanskeligstilte familier i Oslo.

Kiwanis Club Oslo hadde bestemt at jule prosjektet i år skulle gå til Fattighuset i Oslo,samt utdeling av innkjøpte matkort på kr 10 000 tusen til svært trengende, til foreldre med barn og Frelsesarmeen. Klubben hadde i år kommet over et stort parti med nye, ubrukte olabukser som de hadde fått gratis av et tidligere medlem i Kiwanis Club Oslo St.Hallvard, Svein Erik Syversen. Det var snakk om ca 225 bukser, som var avskrevet av han og som ble hentet på Sesini i Liertoppen Storsenter. 27 bukser ble levert av Gunhild Hauglund og Helge Bagøien til frelsesarmeen i Sandvika. 20 kjøpte matkort a kr 500.- fra Rema 1000, samt Kiwanis handlenett og info om Kiwanis ble fordelt i 20 konvolutter.. En del ble sendt ut med post gjennom annonse på Finn. Resten av disse og 200 bukser ble delt ut ved fattighuset i Oslo. Fattighuset var meget glad for gaven og at buksene var nye, ubrukte og mente at de kommer til å hjelpe mange som har det meget vanskelig i Oslo. På bildet ser vi Øistein Klemp fra KC Oslo og Peter fra Fattighuset tar imot gaven.

Øistein Klemp

KC Oslo Syd:

25 000 kr til matkort m.m. til vanskeligstilte familier.

Julehjelpen fra Kiwanis Oslo Syd i bydel BSN ble vellykket også i 2021. Vi samarbeidet med Holmlia nærmiljø Frivilligsentral. Vi kjøpte 25 gavekort a kr1000,- på Kiwi Holmlia senter vei. Samme butikk sponset oss med kg hvetemel og like mye farin. Dette ble lagt i våre fine gjenbruksnett sammen med et skriv om Kiwanis og våre aktiviteter. Frivilligsentralen hadde også en del gaver som dels ble lagt i vår poser, dels i egne poser. Litt leker, men også klær. Noe ble spesifikt lagt til barnerike familier. Det meste ble delt ut ved via Oslohjelpa bydel Søndre Nordstrand. De hentet og brakte ut til aktuelle familier. En del ble hentet direkte hos Frivilligsentralen mens en håndfull ble levert av en av våre Kiwanianere. To av disse mottagerne var valgt fra Finn.no. Det ble interessante møter med to familier. Typiske situasjoner som rammer en stor del unge familier i dagens samfunn. Den ene ville gjerne bli fulgt opp via bestefarrollen og tar kontakt om det igjen utpå nyåret. På bildet ser vi Åge Breiby overleverer «juleposer» til Holmlia nærmiljø Frivilligsentral.

Åge Breiby

President KC Oslo Syd