Flott «Kiwanis Festkonsert 2021» i Horten

Lørdag 13. november 2021 arrangerte de tre Kiwanisklubbene i Horten (KC Horten, KC Horten Freia og KC Åsgårdstrand) for 21. gang Kiwanis Festkonsert med Kongelige Norske Marines musikkorps. Konserten er en gave fra klubbene til eldre, uføre og utviklingshemmede i lokalområdet samt ledsagere.

I likhet med i de senere år fant konserten også i år sted i storsalen i Bakkenteigen kulturhus på Universitetet i Horten. Selv i disse koronatider var salen relativt bra fylt med et forventningsfullt publikum. Blant publikumet var det en del lokale Kiwanianere, bl.a. årets guvernør Nicolay Grøndahl, KC Åsgårdstrand. Også noen mer «langveisfarende» var der, som to representanter fra KC Oslo – Gunnhild Hauglund og Helge Bagøien.
På vei inn i salen fikk vi alle et lite norsk flagg spesielt til bruk under den avsluttende sekvensen av konserten – bl.a. Radetzky marsj og Auld lang syne. Mange publikummere hadde pyntet seg med flotte hatter. Disse brukte de til stemningsskapende vifting under konserten!
Kongelige Norske Marines musikkorps startet opp konserten med å spille Kiwanishymnen. Herlige, velkjente toner i en litt ny innpakning. Fremføringen fortalte oss at korpset består av meget dyktige musikere.
Hymnen ble etterfulgt av en feiende flott fremføring av Bernsteins «On the town suite». Så fulgte på rekke og rad det ene fengende musikkstykket etter det andre. Sjostakovitsj sin «Galop» vakte stor begeistring i salen. Det var en fryd å høre korpsets egne solister utfolde seg i flere musikkstykker. Kveldens dirigent, Trond Husebø, var en dyktig og virkelig engasjert dirigent.
Konsertkvelden ble avrundet nesten i tråd med godt engelsk konsertmønster – flagg- og hattevifting, mens velkjente engelske sanger ble sunget.
Tusen takk for at vi fikk anledning til å være til stede på Bakkenteigen og nyte en strålende gjennomført konsert av «Marinemusikken». All ære både til musikere, dirigent og de tre arrangørklubbene!

Helge Bagøien
VG Viken 2020-2022

Artikkelen kommer også i neste nummer av Kiwanisnytt (nr 1 2021-22) med flere bilder (redaktørens bemerkning)