Klubbene i divisjon Viken sitt juleprosjekt 2020:

143 000 kr til vanskeligstilte familier og barn

For tredje gang i inneværende kalenderår har de fire klubbene i divisjon Viken samlet seg om et fellesprosjekt. Nå i desember måned gjennomføres en aksjon etter initiativ fra Øistein Klemp i KC Oslo for å hjelpe vanskeligstilte familier i Oslo og Bærum samt barn på Krisesenteret i Oslo, med å få en bedre og mer verdig jul.

Totalt har klubbene delt ut 143 000 kr i form av bl.a. innkjøpte julegaver og gavekort i matvarebutikk. Familiene har også fått Kiwanishandlenett ilagt julekort med hilsen og gode ønsker for julen fra Kiwanis, noe Kiwanisinfo, ransler til barn og labyrintspill mm.

Øistein Klemp, KC Oslo, med julegavene til Krisesenteret i Oslo

KC Oslo har gitt støtte på 19 000 kr til fem vanskeligstilte barnefamilier plukket ut ved hjelp av annonser i Finn.no. Personalet i Finn som arbeider med annonsene, har hjulpet med å kvalitetssikre valgene. Familiene har fått gavekort på mat og noen gavekort på leker.

Hengeren full av Kiwanisgaver

Videre har Krisesenteret i Oslo fått 21 000 kr. Her er det tjue barn mellom to og seks år som får julegaver for i alt 16 500 kr. Klubben har kjøpt inn gavene og levert disse på sentret. Det er også gitt gavekort på 1 500 kr til hvert av tre litt større barna som er på Krisesenteret.

I tillegg har Frivilligsentralen i Vestre Aker bydel i Oslo fått 10 000 kr i form av ti gavekort på mat som de formidler videre til vanskeligstilte i bydelen.

I alt har KC Oslo bidratt med 50 000 kr i prosjektet.

Kiwanis Club Oslo St.Hallvard har gitt 20 000 kr til Kirkens bymisjon. Pengene er satt inn på en egen konto hos Kirkens bymisjon som er øremerket til vanskeligstilte barnefamilier i Groruddalen i Oslo.

Åge Breiby, KC Oslo Syd, overrekker julegaver til representant for HNF.

Kiwanis Club Oslo Syd gjennomfører julehjelpen lokalt i bydel Søndre Nordstrand i samarbeid med Holmlia Nærmiljø- og Frivilligsentral (HNF). Selve utdelingen foregår i HNF’s lokaler etter avtale med den enkelte mottager. Klubben har bevilget 35 000 kr til formålet. Informasjon om aktuelle familier er innhentet fra Oslohjelpen, Frelsesarmeen samt fra annonser i lokale Facebook-grupper.

Julehjelpen til hver enkelt av de 35 mottakerne vil bestå av Kiwanis bærenett med bl.a. gavekort i matbutikk (Kiwi) på 1000 kr, 1 kg. hvetemel og 1 kg. sukker. KIWI sponser melet og sukkeret.

Gunnhild Hauglund, KC Byrgin, overrekker julegaver til Gro Kille, Frelsesarmeen, Bærum.

KC Byrgin har gitt i alt 18 000 kr til vanskeligstilte familier. Dette har blitt formidlet gjennom Frelsesarmeen i Bærum og en skole i Asker som medlemmer i klubben har kontakt med.

I tillegg gir klubben nå 20 000 kr til Haug skole i Bærum til et skoleprosjekt for psykisk utviklingshemmede elever.

Tekst: Helge Bagøien, VG Viken 2020-2021