Festkonsert

KC Oslo representert på «Kiwanis Festkonsert» i Horten.

Lørdag 12. oktober 2019 arrangerte de tre Kiwanisklubbene i Horten og Ågårdstrand for 20. gang Kiwanis Festkonsert. Konserten er en gave fra klubbene til eldre, uføre og utviklings-hemmede i lokalområdet samt ledsagere.

Den fant sted i storsalen i Bakkenteigen kulturhus på Universitetet i Horten. Salen har 450 sitteplasser og var fylt opp av et forventningsfullt publikum. Blant disse var det en del lokale Kiwanianere, men også noen Kiwanianere fra distriktet rundt. KC Oslo var representert med nåværende guvernør Sverre Hauger og Helge Bagøien. Presidenten i KC Byrgin, Gunnhild Hauglund, var også der.

Da vi gikk inn i salen fikk vi alle et lite norsk flagg spesielt til bruk under avslutningssangene – bl.a. Pomp and Circumstance og Auld Lang Syne. Mange av publikum hadde pyntet seg med flotte hatter. Disse brukte de til stemningsskapende vifting under konserten!

Kongelige Norske Marines musikkorps startet opp konserten med å spille Kiwanishymnen. Det var absolutt den flotteste tolkningen av hymnen som vi har hørt. Vi fikk nesten gåsehud! Marinemusikken er veldig dyktige og profesjonelle og har en svært flink og erfaren dirigent.

Kveldens første gjestesolist var Eir Inderhaug. Hun er en meget anerkjent og allsidig norsk sanger. Flere operahus rundt om i Europa har hatt besøk av henne. Det var en kjempeopplevelse å høre hennes flotte operastemme da hun boltret seg selvsikkert med klassiske arier. Hun er også en mester i å la komikken ta styringen i flere av ariene! Hele salen «småkokte» av og til av latter. Dette er en dame med en stemme som vi håper å få høre igjen ved en senere anledning.

Den andre gjestesolisten var en ung dame på 11 år, Luna Hansen, som spilte saxofon. Tross sin meget unge alder er hun allerede en prisbelønnet musiker. Hun omtrent trollbandt salen med sin beherskelse av saxofonen! Utrolig at et så ungt menneske kunne fremtrylle slike nydelige toner og musikk fra en saxofon. Hun har utvilsomt en betydelig musikkarriere foran seg.

Konsertkvelden ble avrundet nesten i tråd med godt engelsk konsertmønster – flagg- og hattevifting, mens velkjente engelske sanger ble sunget.

Tusen takk for at vi fikk anledning til å overvære denne flotte konserten på Bakkenteigen. All ære til både utøverne og de tre arrangørklubbene!